top of page

Chinflex

 

 

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de originele Chinese voetreflexmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook zeer breed. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

 

Bij de Chinflex® massage worden 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd:

1. de reflexzones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld op de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

2. de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

 

De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt dat deze massage zeer aangenaam is. Tijdens een ontspannende Chinflex®massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.

Contra -indicaties

- Ziekte met hoge koorts

- Ontstekingen in het vaat- of lymfestelsel

- Aandoeningen die operatief behandeld moeten worden 

- Ernstige botontkalking

- Gangreen (weefselversterf,- verrotting)

- Grote schimmelvelden

- Zwangerschap met risico

- Hartzwakte (- insufficientie, pacemaker)

- Epilepsie

Indien gewenst kan Chinflex gecombineerd worden met ooracupunctuur. Klik hier voor meer info.

Werkwijze klachtgerichte behandeling:

Voor chinflex heb je geen verwijsbrief nodig en het gaat ook niet van het eigen risico af.

 

Tijdens de eerste behandeling neem ik een anamnese af en doe ik een analytische massage van de voeten.

Aan de hand van deze anamnese maak ik een behandelplan voor de vervolgbehandelingen.
Na 3 of 4 behandelingen is er een evaluatie. 

Nieuw

Omdat ik de opleiding voor holistische therapie heb afgerond, kan ik dit ook inzetten tijdens een chinflexbehandeling. Ik kan bij klachten testen mbv een biotensor wat daar de oorzaak van is. 

Deze klachten kunnen liggen op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel gebied.

Ook kan met de biotensor o.a. getest worden of er een tekort/teveel is aan afvalstoffen, een tekort/teveel aan vitamines, mineralen, sporenelementen, celzouten e.d. Voor meer info over holistische therapie klik hier.

U kunt bij Vitals met 15% korting produkten bestellen via mijn kortingslink. Bij het afrekenen kun je de kortingscode invullen: mswink

Bij vragen kunt u natuurlijk even contact opnemen: 06-14764533

 

 

Video van Total Health met eigenaresse/docent Marga van Erp

 

 

bottom of page