Voetreflex

  

Voetreflexologie is een veilige natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat het hele lichaam op de voeten weerspiegeld wordt. Alle organen, beenderen en weefsels hebben een reflexpunt op de voeten. Door deze reflexpunten te stimuleren d.m.v. drukpuntmassage wordt de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor kunnen klachten verminderen of verdwijnen.

 

De vitaliteit neemt toe en lichaam en geest ontspannen. Ziek zijn betekent: niet in balans zijn. Spanning, problemen of emoties kunnen zich op den duur uiten in lichamelijke klachten. Blokkades kunnen o.a. ontstaan door stress, traumatische ervaringen, kou/hitte, medicatie, voeding. Tijdens de behandeling kunnen de blokkades worden opgeheven, waardoor het lichaam zelf het genezingsproces kan beginnen.

 

 

Voetreflexologie:

 

- brengt het energiesysteem in balans door blokkades op te heffen

- zorgt voor een betere doorbloeding en zenuwfunctie

- bevordert afvoer van afvalstoffen

- geeft energie en versterkt het immuunsysteem

- werkt preventief

 

Voor wie?

 

Deze therapie is geschikt voor iedereen als klachtbehandeling en daarnaast heeft ook een  ontspannende effect. Voetreflex geeft lichaam en geest een positieve impuls bij iedereen met klachten zoals o.a.: rugklachten, hoofdpijn, overgangs- en menstruatieklachten, rsi, darmklachten en astma, burn-out, depressie, overspannenheid, slapeloosheid, spier- en gewrichtsklachten en allergische aandoeningen.

Contra -indicaties

- Ziekte met hoge koorts

- Ontstekingen in het vaat- of lymfestelsel

- Aandoeningen die operatief behandeld moeten worden 

- Ernstige botontkalking

- Gangreen (weefselversterf,- verrotting)

- Grote schimmelvelden

- Zwangerschap met risico

- Hartzwakte (- insufficientie, pacemaker)

- Epilepsie

Indien gewenst kan voetreflex gecombineerd worden met ooracupunctuur. klik hier voor meer info.

Bij twijfel kunt u natuurlijk even contact opnemen: 06-14764533