top of page

Dorn/Breuss methode

De Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Deze methode kan gebruikt worden bij ziektes en ongemakken, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenwervelkanaal in een andere, scheve houding.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: "er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven...." Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een vorrtdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

In tegenstelling tot "kraken" is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt zij het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en/of genezen. Na elke behandeling heb je een fijn en ontspannen gevoel!

voor meer info klik hier

bottom of page